U Gradskoj knjižnici Senj predstavljena knjiga „Šest milimetara“ Josipe Pavičić Berardini

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige te Mjeseca borbe protiv raka dojke Gradska knjižnica Senj ugostila je Josipu Pavičić Berardini koja je senjskoj publici predstavila svoju novu knjigu „Šest milimetara“.

„Šest milimetara“ (Ispovijest o boli i pobjedi) je intimni dnevnik u kojem autorica iskreno progovara o svojoj borbi s karcinomom dojke te opisuje sve faze svoje borbe protiv bolesti-od same dijagnoze, straha i tjeskobe pa sve do optimizma koji je neizostavan dio borbe za zdravlje. U svojoj ispovijesti Josipa Pavičić Berardini iskreno opisuje suočavanje s najtežim odlukama u svome životu, a pritom navodi i sve što bi moglo zatrebati čitateljicama u sličnim životnim okolnostima nudeći savjete kako se nositi s takvom nemilom životnom situacijom.

Nastavak ispod oglasa

Urednica izdanja je Sandra Pocrnić Mlakar, a predgovor je napisala poznata liječnica dr. Vesna Ramljak. Prema knjizi ove je godine u režiji Ksenije Zec u Zagrebačkom kazalištu mladih nastala i uspješna istoimena predstava u izvedbi poznate hrvatske glumice Darie Lorenci Flatz.
Josipa Pavičić Berardini već je dvadeset godina prisutna u tiskanim i TV medijima, voditeljica je autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke pomoći oboljelim ženama. Njezina prethodna tri romana („Sara Santini“, „GL’amour“ i „Lopov moje mladosti“) postali su bestseleri, a sudeći prema zainteresiranosti javnosti, i novi naslov „Šest milimetara“ na istom je tragu.
Senjska publika sa zanimanjem je popratila promociju ovog poučnog i inspirativnog štiva, a nakon predstavljanja posjetitelji su se zadržali u ugodnom razgovoru i druženju s gošćom.

“Hvala dragoj Josipi na uistinu zanimljivom izlaganju koje nas je svojom iskrenošću razgalilo, a lijepim mislima i mudrim porukama oplemenilo. Hvala našem sjajnom fotografu Mariju Devčiću.
Hvala od srca dragim posjetiteljima na dolasku, pažnji i druženju te medijima na praćenju!” stoji u zahvali Gradske knjižnice Senj.

GKS/Foto: Mario Devčić