Prirodna destinacija s najvećim stupnjem zaštite flore i faune u Lici su svakako Plitvička jezera. Stoga ne čudi da će upravo ova ustanova uskoro biti domaćin predavanje o rezultatima istraživanja medvjeda na području NP Plitvička jezera koje će se održati 29. siječnja 2020. godine  u Hotelu „Jezero“, u konferencijskoj dvorani s početkom u 10 sati.

Kao i uvijek ovakva su predavanja otvorena za javnost  s ciljem informiranja i edukacije kako svih djelatnika Ustanove tako i zainteresirane javnosti o stanju populacije ove vrijedne ciljne Natura 2000 vrste.

Voditelj predavanja bit će najveći hrvatski autoritet  za velike zvijeri prof. emeritus  Đuro Huber. Predavanja će se odvijati u dvije cjeline, a od toga će prva sadržavati rezultate istraživanja  s osvrtom na Akcijski plan očuvanja medvjeda na području NP Plitvička jezera. U drugom dijelu predavanja održat će se predstavljanje protokola za praćenje medvjeda  na području NP Plitvička jezera.

Pretpostavlja se da na tome području stalno obitava 30-ak jedinki smeđeg medvjeda koji na tome području užuvaju najveći mogući stupanj zaštite.

L.O.