Pokazatelji ovogodišnje turističke sezone na području grada Otočca više su nego dobri. Potvrđuje to i podatak da su smještajni kapaciteti na području grada Otočca većinom zauzeti, kako kod individualnih iznajmljivača tako i u hotelima.
Kakva je posjećenost u hotelima najbolje nam je kazao vlasnik „Hotela Park Exluzive“ Franjo Pap:

Franjo Pap
Franjo Pap
„ Sezona je dosta dobra ali kad su u pitanju grupe no loše je sa individualnim gostima, bar kad je riječ o mojem hotelu. U „Hotelu Park Exkluzive“ najviše imamo gostiju iz Koreje oko 70 posto, Hong Konga, Novog Zelanda, miješane grupe iz Australije, Kanade“ – kazao je Franjo Pap.
Inače njegovo poslovanje odvija se kako kaže samostalno, ali i uz posredovanje turističkih agencija. Hotel Park Exclusive kapaciteta je 40 soba sa mogućnosti prijema 60 do 80 osoba.
Nažalost, činjenica koja baš i ne ohrabruje je da gosti ostaju tek jedan ili dva dana, no zadovoljan sam jer nikad nije bilo bolje. Da nije nereda koji se događaju u svijetu uvjeren sam da bi turističko poslovanje kako u Hrvatskoj tako i u Otočcu bilo puno bolje. Uspoređujući prošlogodišnju sezonu sa ovom, nama je za 20 posto veći porast, tako da smo od 12. ožujka do danas ostvarili preko 6.000 noćenja, a zadovoljni bi bili, što s pravom i očekujemo oko 9.000 noćenja, kazao je Franjo Pap.
Dražen Prša