Približava nam se Dan Grada Gospića. Na toj proslavi 2107. godine čuli smo riječi gradonačelnika Karla Starčevića:“Gospić je od danas slobodan grad. Nema više nikakvih podjela i krenimo s poslom“!

Mnogi su bili očarani ovim riječima čovjeka koji nam je donio slobodu. Jesmo li se riješili podjela teško je reći. Svjedoči o tome i pismo koje je već objavljeno na jednom lokalnom mediju, a zaprimili smo ga i mi pod naslovom “Gradonačelnik ne prima podobne, nego susjede”. Prenosimo ga u cijelosti.

Poštovani,

pošto se i bavimo takvim temama i ovo je jedna od njih koja Vam može biti interesantna, a koja se zataškava. 

Lokacija je „City bar“, datum 18.6.2019. Vrijeme 18:00. Par njih na skupu. I slave. Slavi se nova ravnateljica Dječjeg vrtića Pahuljica. Snježana Biškupović, cijenjenoj gospođi je adresa Donja Pazarišta, preko puta gospodina gradonačelnika. Upitam gospođu kad su bili izbori, veli ne znam. Ne znam da je nova gospođa ni izabrana.

Da bi na kraju ispalo ovo. Nakon pola sata od odluke nova ravnateljica još usput ni NE SLUŽBENA, je odlučila Upravno vijeće odvesti na kavu da proslave pobjedu. Koja još nije izglasana na Gradskom vijeću. I sad vi meni recite. OK u ovom gradu svi znamo tko kome nariktava posao i položaj. Ali da još ni službeno nije i da gospođa slavi i javno se hvali, drugo s Upravnim vijećem Dječjeg vrtića Pahuljica pije javno kavu netom nakon, što je ujedno neregularno. I da svi to moramo slušati. Do sad je to bar kad se nekom mjesto nariktavalo bilo tajno. A sad prije nego se i izabere već se zna. Ako ništa da gospođa Mira Vrkljan Radošević koja je predsjednik Upravnog vijeća mi se nije činila kao takva. No međutim… U iste informacije se možete uvjeriti jednim telefonskim pozivom. I saznati istinito informacije da je jučer izglasana odluka i za koga je izglasana. Da je istinito ime Snježana Biškupović kao i to da je susjeda od dotičnog gradonačelnika. Citiram pošto je gospođa to glasno izjavila.

Rek’o je meni Karlo: Snježo javi se i riješit ćemo. Koga ću stavit nego moje Pazarištane“.  Mislim javno. Ajme fuj. Vi sad proučite to pa nek ljudi znaju kakva smo sprdnja postali, piše nam jedan čitatelj.

Kako piše portal Gspress, nakon što je u Gospiću „konačno zaživjela sloboda, bez podjela“, ovo je četvrta ravnateljica  neke ustanove koja je smjenjena, iako je gradonačelnik deklarirani pravednik koji se „nikada nije igrao tuđim sudbinama“ i stalno se kune u svoju kršćansku pravoljubivost. Skroman je („moja malenkost“) i stalno govori o sebi u trećem licu. Valjda zbog prevelike skromnosti.

L.O.