Današnji sastanak održan u kabinetu župana ličko-senjskog Milana Kolića  bio je  vezan uz poboljšanje ostvarivanja prava hrvatskih branitelja. Župan Kolić sa suradnicima primio je zamjenika ministra branitelja Ivana Vukića, pomoćnicu Uprave za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Nevenku Benić, pomoćnika Uprave za pravne i stambene poslove  Miroslava Cindrića, djelatnicu Područne jedinice i Centra za psihosocijalnu pomoć stradalnicima i sudionicima Domovinskog rata Ličko-senjske županije Slavku Gerovac i dr. Zorana Vrcića, suradnika u Centru za psihosocijalnu pomoć u Gospiću. Tijekom sastanka župan Kolić  je istaknuo  pozitivne pomake koji su se na ovome planu dogodili u posljednje vrijeme.

-Naša je obveza skrbiti u zakonskim okvirima  o populaciji naših branitelja. Resorno Ministarstvo je sa svojim suradnicima pokrenulo cijeli niz aktivnosti oko poboljšanja statusa hrvatskih branitelja. Danas smo primarno razgovarali o psiho-socijalnoj pomoći i moram istaknuti da će Ličko-senjska županija kao i do sada biti uvijek na raspolaganju, kako hrvatskim braniteljima, tako i spomenutim centrima. Uvjeren sam da je ovo početak kvalitetnog rješavanja statusa naših braniteljica i branitelja, te da će nova Vlada nastaviti i ustrajati da se sačuva dostojanstvo ljudi koji su stvarali ovu  državu, istaknuo  je župan Milan Kolić dodavši kako je nakon dugo vremena izaslanstvo Ministarstva branitelja obišlo teren i  upoznalo se s aktualnom  problematikom. Zamjenik ministra Ivan Vukić dodao je kako je riječ o obilasku svih županija s ciljem stjecanja  uvida u stanje na terenu vezano uz ostvarivanje prava hrvatskih branitelja.

Županija kao primjer odlične suradnje

-U ovoj županiji postignuta je zavidna razina  suradnje svih onih koji skrbe o braniteljima, a Županija je pri tome primjer odlične suradnje, skrbi i korektnog odnosa prema hrvatskim braniteljima. Danas smo dogovorili nove korake u tom smislu, što je samo nastavak jedne već pokazane skrbi i uvažavanja prema braniteljskoj populaciji, rekao je Ivan Vukić.

Nevenka Benić zaključila je kako županijski  Centri za psiho-socijalnu pomoć pružaju savjetodavnu pomoć, a samo tijekom ove godine Centar je imao 1800 intervencija za pomoć braniteljima. Namjera resornog Ministarstva je potpuno profesionalizirati rad tih centara i učiniti dostupnijima informacije Ministarstva branitelja.
L. O.