Sedmi po redu malonogometni turnir „Heroji Domovinskog rata“ povodom proslave 24-e obljetnice od završetka Vojno redarstvene akcije „Oluja“ održati će ove godine u subotu 27. srpnja u Karlobagu na Općinskom igralištu Laktinac sa početkom u 16 sati dok će se misa zadušnica za sve stradale Branitelje u Domovinskom ratu i izvlačenje skupina malonogometnog turnira održati dva dana ranije, u četvrtak 25. Srpnja 2019. odlučeno je to na sastanku organizacijskog odbora malonogometnog kluba Karlobag.

Heroji u Karlobagu i ove godine se održavaju tjedan dana prije same proslave Oluje, dok će se u Kninu održati od 01.08.2019. također već tradicionalni malonogometni turnir  „Oluja kup“ sa kojim također Knin obilježava Oluju pa su organizatori Heroja i Oluja kupa zajednički usuglasili datume održavanja ta dva velika sportska događaja kako bi Kninjani mogli gostovati u Karlobagu na Herojima dok Karlobažani idu u goste Kninu tjedan dana kasnije na završnicu Oluja kupa.

MNK KARLOBAG BRANI NASLOV!

Na Herojima u Karlobagu će i ove godine nastupiti 6 momčadi na turniru koje će dobiti pozivnice od organizatora za nastup. Šest momčadi će biti raspoređeno u dvije skupine po tri momčadi u polufinale će se plasirati dvije najbolje momčadi iz svake skupine. Poraženi iz polufinalnih utakmica igrati će međusobno za 3 mjesto dok će pobjednici polufinalnih utakmica igrati veliko finale. Naslov brani momčad domaćina MNK Karlobag koji su prošle godine po prvi puta osvojili naslov pred domaćom publikom pobijedivši u velikom finalu momčad SJP Tigar rezultatom 3-1. Bio je to prvi naslov domaćina dok je i dalje najuspješnija momčad Karlobaškog turnira Heroji ulice iz Gospića sa 3 osvojena naslova slijede ih Sjp Tigar sa dva osvojena naslova. Spomenimo još da je najbolji prošlogodišnji strijelac bio Ante Ćorluka iz momčadi domaćina koji je postigao 7 golova. I ove godine Herojima će se posebno veseliti i oni najmlađi djeca okupljena u sportsko kulturnu udrugu Fortica koji će odigrati svoju revijalnu utakmicu  uoči prve polufinalne utakmice seniora oko 20:00 sati. Naravno biti će to i ove godine velika prilika i izazov najmlađima da nastupe na ovako jednoj velikoj sportskoj priredbi pred nekoliko stotina posjetitelja.

VELIKI GLAZBENO SPORTSKI SPEKTAKL!

Organizator Mnk Karlobag tradicionalno već sada kreće sa pripremama za ovogodišnje Heroje na kojima se očekuje bogati glazbeno sportski program. Najzanimljiviji dio večeri očekuje nas i ove godine uoči utakmice za 3 mjesto kada će organizator izvesti poseban program za sve stradale Branitelje u Domovinskom ratu. Svakako podsjetimo da je na prošlogodišnjim Herojima nastupao poznati pjevač i veliko glazbeno ime Tiho Orlić iz Splita koji je izveo nekoliko svojih najvećih glazbenih hitova u stankama između utakmica.

MINISTARSTVO BRANITELJA I OVE GODINE PODRŽAVA HEROJE!

Ministarstvo Hrvatskih Branitelja  i ove će godine podržati Heroje u Karlobagu vrijednom novčanom donacijom, također osim Općine Karlobag donacije su najavili i nekoliko ostalih gradova te brojni ostali donatori i sponzori koji će na sve moguće načine kao i svake godine pomoći u organizaciji ovoga velikog i hvale vrijednog sportskog događaja.

HUMANITARNA LUTRIJA!

Novost ove godine na Herojima je hvale vrijedna akcija organizatora Heroja Mnk Karlobaga koji će u suradnji sa Općinom Karlobag, turističkom zajednicom, osnovnom školom Karlobag i sportsko kulturnom udrugom Fortica održati za sve posjetitelje i sudionike ovogodišnjih Heroja humanitarnu lutriju na kojoj ćete moći kupiti lutriju. Cijena jedne lutrije biti će 10 kuna a na poluvremenu finalne utakmice izvlačiti će se deset sretnih dobitnika vrijednih nagrada koje je pripremio organizator (sportsku opremu, knjige, slike, skulpture i vrijedne pakete). Prikupljenim novčanim iznosom kupiti će se medicinska oprema koja će se darovati  ambulanti u Karlobagu.

OBILJEŽIMO I OVE GODINE SVI ZAJEDNO OLUJU U KARLOBAGU!

Organizator će obavijestiti javnost o svim detaljima ovogodišnje proslave preko službene facebook stranice Mnk Karlobag i preko brojnih radio stanica i županijskih portala koji svake godine medijski prate Heroje u Karlobagu. Mnk Karlobag nas i ove godine sve zajedno poziva 27 srpnja u Karlobag na 7.MT „Heroji Domovinskog rata“ kako bi svi zajedno dostojno obilježili dan Domovinske Zahvalnosti, dan Pobjede i dan Hrvatskih Branitelja.

Mnk Karlobag