Dugotrajne magle i inje ovih su da ophrvale Liku. U priobalju sasvim drukčija slika. Uglavnom je bilo mirno, povremeno zapuše slabija tramuntana. Dani su sunčani i kada ne bismo gledali u kalendare čovjek bi pomislio da smo barem u veljači ili ožujku.

U ovo doba godine Karlobag uživa. Nema bure niti juga, samo uobičajena kolotečina i poneka barka na moru u potrazi za nepredvidivim lignjama. Na području ove općine trenutno boravi malo ljudi.

Načelnika Općine Karlobag Ivana Tomljenovića Mimu teško je „uhvatiti u leru“. Stalno je u pokretu, na sastancima, u dogovorima, ili obilazi teren… Nedavno su u HDZ-u održani unutarstranački izbori na kojima je Mima opet pobijedio.

-Narod je tako htio. U Karlobagu inače sada živi nešto više od 400 ljudi. Mi smo trenutno korona-free područje, nadam se da će tako i ostati. Ljudi rade svoj posao, nađu vremena i za lignje, briškulu… Što se općinskog proračuna za 2021. godinu nazovite me narednog tjedna. Tada ću znati reći sve detalje, rekao nam je načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović Mima, inače pasionirani lovac koji bi u lov išao puno češće. Da je više slobodnog vremena.

Epidemija COVID-19 je prošlu turističku sezonu posvuda svela na „ostatke ostataka“. Tako i u Karlobagu. Gosti koji su se ondje odmarali zaključili su kako to više nije onaj stari, nekadašnji Karlobag. Nove šetnice, sadržaji, infrastruktura… Valjda će se uskoro sav taj trud i ulaganja konačno valorizirati.

M.S.