Šesti malonogometni turnir „Heroji Domovinskog rata“ povodom proslave 23-e obljetnice od završetka operacije „Oluja“ održat će se u nedjelju 29. srpnja u Karlobagu na Općinskom igralištu Laktinac sa početkom u 16 sati, dok će se misa zadušnica za sve stradale branitelje u Domovinskom ratu i izvlačenje skupina turnira održati tri dana ranije, u četvrtak 26. srpnja. Odlučeno je to na subotnjem sastanku organizacijskog odbora MNK Karlobag.

Vrijedi napomenuti da se tjedan dana prije proslave Oluje i u Kninu održava četverodnevni malonogometni turnir „Oluja kup“ na kojemu se finale trebalo odigrati u nedjelju 29. srpnja, ali su organizatori odlučili da će se finale odigrati u subotu 28. srpnja kako bi Karlobag mogao organizirati „Heroje“ u nedjelju pošto Knin i Karlobag imaju jako dobre odnose te iz godine u godinu Kninjani gostuju u Karlobagu na turniru, dok Karlobažani idu u goste Kninu na završnicu Oluja kupa.

Šest ekipa u borbi za naslov!

Kao i uvijek na Karlobaškom turniru će nastupiti šest momčadi koje će dobiti pozivnice za nastup. Bit će raspoređeni u dvije skupine po tri momčadi, u polufinale će se plasirati dvije najbolje momčadi. Poraženi iz polufinalnih utakmica igrat će za treće mjesto dok će pobjednici polufinalnih utakmica igrati finale koje će biti na rasporedu u 23 sata. Naslov brani momčad „Heroji ulice „iz Gospića koji su u prošlogodišnjem finalu pred prepunim Laktincem pobijedili domaćine MNK Karlobag nakon izvođenja sedmeraca (5-6). “Heroji ulice“ su također i najuspješnija momčad turnira sa tri osvojena naslova, slijedi ih Specijalna jedinica policije „Tigar“ sa dva naslova. Najbolji strijelac prošlogodišnjeg turnira bio je igrač domaćina MNK Karlobaga, hrvatski futsal, reprezentativac Marinko Albert Šamija koji je postigao 5 golova. Novost na ovogodišnjim Herojima je da će uoči prve polufinalne utakmice oko 20 sati revijalnu utakmicu međusobno odigrati osnovnoškolci iz Karlobaga kojima će ovo biti velika prilika i izazov da nastupe na ovako jednoj velikoj sportskoj priredbi, pred nekoliko stotina posjetitelja.

Veliki glazbeno-sportski spektakl

MNK Karlobag je već krenuo sa pripremama za ovogodišnje Heroje na kojima se očekuje bogati glazbeno-sportski program na kojima će nastupiti glazbeni gost iznenađenja uz mnoštvo visokih uzvanika i nekoliko stotina posjetitelja koliko ih se očekuje na samom programu proslave. Najzanimljiviji dio večeri očekuje nas i ove godine uoči utakmice za treće mjesto kada će organizator izvesti poseban program za sve stradale branitelje u Domovinskom ratu.

Ministarstvo hrvatskih branitelja će i ove godine podržati Heroje u Karlobagu s vrijednom novčanom donacijom, a osim Općine Karlobag donaciju su najavili i nekoliko ostalih gradova u županiji, veteranske braniteljske udruge te brojni donatori i sponzori koji će na sve moguće načine kao i svake godine pomoći u organizaciji ovoga velikog i hvale vrijednog sportskog događaja.

I ove godine zajedno proslavimo Oluju u Karlobagu!

Organizator će obavijestiti javnost o svim detaljima ovogodišnje proslave preko službene facebook stranice MNK Karlobag i preko brojnih radio stanica i županijskih portala koji svake godine medijski prate Heroje u Karlobag jer su postali daleko najveći događaj Općine Karlobag te jedan od najboljih malonogometnih turnira na ovim prostorima. MNK Karlobag vas i ove godine sve poziva 29. srpnja u Karlobag na 6.MT „Heroji Domovinskog rata“ kako bi svi zajedno dostojno obilježili dan Domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja.

MNK/L. O.