U Karlobagu održan okrugli stol protiv nasilja nad ženama

U Općinskoj vijećnici Karlobag okupilo se danas tridesetak sudionika okruglog stola. U organizaciji Policijske postaje Karlobag i Vijeća za prevenciju Općine Karlobag razgovaralo se o odlično započetoj kampanji suzbijanja nasilja nad ženama. Bio je ovo još jedan u nizu događanja vezanih uz Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i provođenja nacionalnog projekta „Lily“.

Nakon uvodne riječi predstavnika Policijske postaje Karlobag o stručnom aspektu ove problematike, prepoznavanju svih vrsta nasilja i odlučnom reagiranju na takve pojave, govorile su službenice Policijske uprave ličko-senjske Kristina Orešković, Dragana Dujmović i Sandra Tošić Kružičević. Čula su se i iskustva ostalih sudionika okruglog stola, kao i načini prevencije protiv nasilja, promtnog i učinkovitog djelovanja u takvim situacijama.

Nastavak ispod oglasa

Osim predstavnika policije, Policijske uprave i Općine Karlobag skupu su nazočile i djelatnice Centra za socijalnu skrb Gospić, predstavnica Podružnice obiteljskog centra Senj, ZZIZ Gospić, ravnateljica OŠ Karlobag i mnogi građani Karlobaga.

L. O.