U Karlobagu je sinoć održana druga po redu ovogodišnja manifestacija pod nazivom „Lička seljačka tržnica“. U organizaciji LAG-a Lika, Općine Karlobag i Turističke zajednice općine Karlobag na Baškoj placi svoje su proizvode izložili OPG-i, udruge i poduzeća čiji je „zajednički nazivnik“ tradicija, kvaliteta i izvornost. Sve ovo pratilo je mnoštvo turista pa se ova manifestacija ponovno istaknula i kao prvorazredni turistički brend.
Opet je bilo teško izdvojiti neki štand koji bi po kvaliteti priskrbio epitet NAJ. Jer NAJ su opet bili svi izlagači, bez obzira jesu li izložili prehrambene artikle, rukotvorine, suvenire ili uporabne predmete.
Sve izlagače animirala je Lokalna akcijska grupa Lika koja je ovaj skup ocijenila najvišim ocjenama.
-U odličnoj atmosferi uz raznovrsnu ponudu lokalnih proizvoda zaključen je ciklus ovogodišnjeg održavanja Ličke seljačke tržnice u Karlobagu.
Našlo se tu raznovrsnih proizvoda – za svakoga po nešto. Od tradicionalnijih proizvoda – sireva sirane Vegium i sirane Eko Vedrine koje su velikim interesom posjetitelja za svoje proizvode još jednom potvrdili zašto ovi proizvodi nose oznaku Lika Quality. Bile su tu i maline i kupine, pekmezi i voćna vina gospođe Lucije Sekule koja ove godine predstavlja Ličko-senjsku županiju na nacionalnom natjecanju za najuzorniju seosku ženu 8. listopada u Čakovcu.
Lička štrudla Briks mirisima i okusima mamila je posjetitelje da kušaju svježe pečene štrudle i palačinke, a iz proizvodnje obrta Ajda širili su se mirisi proizvoda od lavande.
Ove godine s nama na tržnici je bila i Nikolina Perša, mlada poduzetnica koja je iz svoje Smočnice ponudila granole s mješavinom voća i meda, pri čemu je 90 posto sastojaka upravo iz Like.
Ovo druženje uvijek je iznova prilika pokazati posjetiteljima bogatstvo okusa, mirisa i tradicije kraja, ističu iz LAG-a Lika i dodaju kako će se slične manifestacije održati i naredne godine.

L. O.