Jadranske turističke destinacije ponegdje imaju problema s koronavirusom, ali se gosti odmaraju i sa zaštitnim maskama na licima. Karlobag je dokazana „korona-free“ zona, a jedini problem protekloga tjedna bila je povremena bura. Direktorica Turističke zajednice Općine Karlobag Ivanka Šegota ističe nam  solidne rezultate.

-Naravno da turistička situacija nije kao lani, ali uzimajući u obzir sve okolnosti, ipak moramo biti zadovoljni. Bura je stala i odmah se posvuda osjeća živost. Prema našoj evidenciji na ovome se području trenutno nalazi nešto više od 1 300 gostiju. U usporedbi s današnjim danom iz 2019. godine to je oko 54 posto posjetitelja. Ove brojke nisu konačne jer u Karlobag neprestano stiže i veći broj vikendaša. S obzirom kako je krenuo srpanj u turističkom smislu s ovim ne smijemo biti zadovoljni, ali ove brojke ipak ulijevaju optimizam, zaključila je Ivanka Šegota.

Na karlobaškoj rivi se od jutra osjeća živost, gosti se kreću prema plažama ne bi li zauzeli bolju poziciju do mora. Obistine li se najave  i očekivanja vezana uz mjesec kolovoz, ova turistička sezona bi prema očekivanjima Hrvatske turističke zajednice mogla doseći booking od 60-65 posto u odnosu na prošlu  godinu.

L.O.