U povodu obilježavanja Dana općine Karlobag Hrvatska elektroprivreda danas je otvorila prvu ELEN punionicu za električna vozila u Karlobagu. Punionicu su svečano otvorili načelnik Općine Karlobag Boris Smojver, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić i predstavnici HEP-a d.d. iz Zagreba.

ELEN punionica u Karlobagu postavljena je temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, gdje je Općina Karlobag dala pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Gospić, Pogona Karlobag.

Na punionici u Karlobagu moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, s načinom punjenja AC mod3 tipe2, te uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu.

– Ovim se putem želim zahvaliti HEP-u koji je u Općini Karlobag pronašao partnera za instaliranje jedne ovakve punionice. Ova punionica nam je vrlo važna jer smo općina koja većinu svog gospodarskog razvoja temelji na turizmu. Trend u svijetu je sve veći broj hibridnih i električnih vozila, i ovo nam je izuzetno važno kao dodatak turističkoj ponudi, kazao je načelnik Smojver.

L.O.