U Korenici Adria Bike Maraton „Plitvice 2014.“

Najmasovnije MTB događanje u Hrvatskoj u 2013. godini bilo je na Plitvičkim jezerima a vođeni tim iskustvom, i ove godine ponovno je za sve zaljubljenike u MTB organiziran Adria Bike Maraton „Plitvice 2014.“, dvodnevni događaj u najpoznatijem i najstarijem hrvatskom nacionalnom parku Plitvička jezera.
Tako je u nedjelju u 09,30 sati iz Korenice startala utrka na kojoj se okupilo više od 650 natjecatelja. Maraton se vozi na tri staze u četiri kategorije. Easy ruta je duga 33 km, Classic ima 49 km a Epic 70 km. Dužinu je svatko birao prema vlastitim mogućnostima i to u tijeku same utrke. Na stazama su ukupno 3 feed zone a mjerenje kroz kontrolne točke je elektronsko. Dan ranije, u subotu, upriličen je bike festival gdje se na izlagačkim prostorima poznatih MTB brandova moglo dogovoriti testnu vožnju izloženih modela ili se priključiti nekoj od vođenih tura. Treba izdvojiti da su sve kategorije startale istovremeno (muškarci od 19-45 godina, Muškarci 45+, Žene 19.
U organizaciju ovog, hvale vrijednog sportskog događaja uključila se i Općina Plitvička jezera, Turistička zajednica te NP Plitvička jezera.
D.P.