U Korenici o projektu “GreenWay Tour 2Parks”

U konferencijskoj dvorani hotela “Macola” u Korenici održan je radni sastanak partnera na projektu “GreenWay Tour2Parks”. Riječ je o projektu utvrđivanja nove europske, prekogranične pješačko-biciklističke zemljane staze i kapilarnih staza u cilju promicanja aktivnog turizma na području oko i između nacionalnih parkova Plitvička jezera i Una.

Sastanku su nazočili partneri, načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić sa suradnicima, v.d. ravnateljica Nacionalnog parka “Plitvička jezera” Natalija  Božičević, načelnici općina Rakovica Franjo Franjković, Udbine Ivan Pešut, Općine Donji Lapac Ilija Obradović, predstavnici Općine Bihać, direktor Nacionalnog parka “Una” sa suradnicima te predstavnici Turističkih zajednica Rakovica i  Plitvička Jezera te autorica projekta Danijela Bujanović.

Nastavak ispod oglasa

Razgovaralo se o analizi projektnih aktivnosti prve faze i dinamici realizacije, potencijalima i mogućnostima suradnje na aktivnostima od kapitalne važnosti za projektno područje, analizi IV. poglavlja nacrta, Sporazumu-Financijskim ishodištima, donošenju zaključaka i usvajanje završne verzije Sporazuma o partnerstvu i suradnji.

Autorica projekta Danijela Bujanović odgovarala je na pitanja partnera nakon čega je donesen  zaključak da se podržava ovakav razvojni projekt koji će doprinijeti podizanju standarda svih općina te duljem zadržavanju turista na tim područjima. Uskoro slijedi potpisivanje Sporazuma o partnerstvu  i suradnji na projektu “GreenWay Tour 2Parks”.

 

D.P..