Nakon sjajno organiziranog i posjećenog međunarodnog šah-turnira odigranog proljetos u Korenici, tamošnji šah-klub ne miruje. Ove subote, 23. studenoga priređuju još jedan turnir. Više nam je rekao tajnik ŠK „Korenica“ Željko Miljanić.

-ŠK “Korenica” organizira turnir u šahu, koji će se održati sutra, 23. studenoga 2019. godine  u prostorijama Narodne knjižnice s početkom od 10 sati. Sve prijave za sudjelovanje su besplatne za sve uzraste i možete se prijaviti u knjižnici ili na broj mobitela 098/ 168 0457. Naš klub broji ukupno 25 članova, a cilj organiziranja ovoga turnira je animirati što veći broj mladih da se uključe u svijet šaha. Prijave za ovaj turnir već su krenule, naglašava Željko Miljanić.

Po uzoru na prošli međunarodni šah-turnir odigran u Korenici sa 50-ak sudionika iz nekoliko država, slično se priprema za svibanj naredne godine. Prema riječima tajnika ŠK „Korenica“ jedina razlika mogla bi biti u još većem broju natjecatelja iz nekoliko država jer već sada pljušte upiti i najave ljubitelja igre na 64 polja. Svoje sudjelovanje već su potvrdili mnogi šahisti iz Zagreba, Rijeke, cijele Dalmacije,  Like i okolnih država.

M.S.