Tijekom proteklog vikenda (14. – 17. prosinca 2018. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela i šest prometnih nesreća.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom iz Korenice zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje on koristi, te je pronađeno 1.4 grama marihuane i metalna drobilica, što je privremeno oduzeto.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je od listopada 2017. godine do kolovoza 2018. godine, drogu nabavljao na području Rakovice radi daljnje preprodaje.

On je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak, 14. prosinca 2018. godine u Perušiću, nepoznati počinitelj iz hodnika stambene zgrade otuđio je više pari cipela i tenisica u vlasništvu 44-godišnjaka iz Perušića.

Noću 15./16.12.2018. godine u Brinju, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu iz koje je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave.

L.O.