U Korenici vraćene 3 puške, u Senju teška krađa

Protekloga vikenda Policijska uprava ličko-senjska evidentirana su dva kaznena djela, sedam prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i dragovoljnu predaju oružja.
Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, 18-godišnjakom i maloljetnikom (svi iz Senja) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.
Ovaj trio se sumnjiči da su u studenom 2016. godine provalili u vikend kuću u vlasništvu 67-godišnjaka iz Karlovca iz koje su otuđili akumulatorsku bušilicu. U razdoblju od 28. prosinca 2016. godine do 5. veljače 2017. godine u Urijama, Grad Gospić, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 67-godišnjaka iz koje je otuđio razni alat i kućanske aparate. U razdoblju od 31. siječnja do 4. veljače 2017. godine u Štikadi, Općina Lovinac, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 80-godišnjakinje iz koje je otuđio građevinska kolica.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca, Korenice, Senja, Karlobaga i Novalje. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

Nastavak ispod oglasa

U tom periodu utvrđeno je ukupno 80 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću, kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.98 g/kg).
Evidentirana je jedna tučnjava na području Gospića, te svađa i galama na području Novalje: Da sve bude uobičajeno zabilježeno je i držanje životinja bez nadzora na području Korenice.
A sada dobra vijest iz Korenice. Ondje je građanin dragovoljno predao čak tri puške i 103 komada vojnog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.