U Kosinju trenutno nema nastave

Na području Kosinja ostala su svega 24 osmoškolca smještena u glavnu školu „Anž Frankopan“ i dvije područne škole. Ovo su podaci koji svakako zabrinjavaju demografe jer je ovo područje ne tako davno vrvjelo ljudima, a školu je pohađalo više stotina učenika. Kao da ovom području nije dovoljno nevolja donijelo iseljavanje i sve starija populacija, zadnje poplave učinile su ovdje život još složenijim.

Ravnateljica OŠ „Anž Frankopan“ je Zrinka Vukelić. Sa sjetom u glasu pripovijeda kako se nastava ne odvija od ponedjeljka, u područnim školama od utorka.

Nastavak ispod oglasa

-Najavljeno je i isključenje el. struje, a veliki je rizik djecu prevoziti čamcima u školu i doma. Prema najavama ovo bi moglo potrajati, pa do daljnjega neće biti nastave, rekla nam je ravnateljica Zrinka. Ova škola mnogim primjerima demantira  tworije o malim i velikim školama. Svako malo svjedoci smo gostovanja pjevačkih i glumačkih družina čiji broj na nastupima ponekad premašuje broj učenika koji ih pažljivo gledaju i slučaju. U školi vrlo uspješno djeluje i Učenička zadruga „Most“ koja redovno sudjeluje u mnogim humanitarnim akcijama diljem Like. Ime su dobili po poznatom kosinjskom mostu. Onom istom koji se danas našao pod vodom.

M.S.