U Krivom Putu održana četvrta županijska smotra konja i goveda

Već 4. Međužupanijska izložba konja –  hrvatskog hladnokrvnjaka i hrvatskog posavca te izložba goveda – ličke buše održana je na nogometnom igralištu NK Bunjevac u Krivom Putu u organizaciji Konjičkog kluba Ana iz Senja i Hrvatske poljoprivredne agencije, Središnjeg saveza udruga hrvatskog hladnokrvnjaka, Udruge uzgajivača Sokol iz Otočca i Konjičke udruge Istra.

Kako je naglasio Jure Turina, predsjednik Konjičkog kluba Ana, riječ je o autohtonim hrvatskim pasminama koje se uzgajaju uglavnom ekstenzivnom, pašnjačkom tehnologijom, čime se doprinosi očuvanju biološke raznolikosti  krajolika. Cilj izložbe je, dakako, oćuvanje autohotnih pasmina, ali i razvoj konjogojstva i govedarstva.

Nastavak ispod oglasa

Na Izložbi je sudjelovalo 35 uzgajivača konja, a pokazano je i 17 teladi te devet buša. U sklopu nje je održan i Bambino Cup, izložba teladi na kojoj djeca imaju glavnu ulogu izlagača teladi.

Izložba je održana pod pokroviteljstvom Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva poljoprivrede te Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije, a pomogli su je i gradovi Senj, Otočac, Brinje i Gospić.

A.B/L.O.