U Kuterevu je sve O.K., samo medvjeda Brunu muče zubi!

Popuštanjem mjera oko COVID-19 živnulo je i u Utočištu za medvjede u Kuterevu. Iako sezona posjeta nije službeno otvorena, posjetitelja ne nedostaje. Voditelj Utočišta Ivan Crnković Pavenka pomalo je zatečen iznenadnom dinamikom posjeta.

-Svakoga dana netko obiđe naše medvjede. Protekloga vikenda bilo je više od 100 ljudi. Osim toga, znatno su pojačani upiti i najave putem telefona i e-maila. Naši medvjedi su dobro, jedino Bruna bole zubi. U njegovoj životnoj dobi od 45 godina to je uobičajenom. Jesenas ga je trebao obići i liječiti stručnjak-dentist iz Berlina. Odgodio je dolazak zbog obaveza. Najavljen je opet u travnju, ali se dogodila korona. Sada očekujemo novi termin njegova dolaska. S nama je i šestero volontera u dobi od 20-24 godine. Stigli su nam zimus i s nama prošli korona-epidemiju koja je u njihovim zemljama bila podosta opaka. To su mladi ljudi iz Danske, Portugala, Španjolske, Francuske, Rusije i Hrvatske. Oni su opčarani Kuterevom, napominje Ivan Crnković Pavenka.
Zbog okolnosti održavanja nastave online putem učenici osnovnih i srednjih škola niti ne idu na ekskurzija. Inače bi se u ovo doba godine na obroncima Velebita sve orilo od učeničkog žamora i veselja kako pruža prirodni smiraj ovog dijela Like.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

M. S.