Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom iz Kutereva, Grad Otočac, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Postariji je miner sakrivao 34 komada inicijalnih kapisli i deset komada streljiva cal. 7.62, koje je neovlašteno posjedovao.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 31 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena brzina kretanja od 251 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Jadove i Gospića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 53-godišnji državljanin Rusije upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Karlobaga, svađom i vikom na području Gospića, te držanjem životinja bez nadzora na području Senja. Za prekršaj držanja životinja bez nadzora, počinitelju je naplaćena novčana kazna, dok će za druga dva prekršaja biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

P.U./L. O.