U Kuterevu sve više mladih volontera

U najpopularnijem Utočištu za medvjede u Hrvatskoj naredne godine obilježava se 20 godina od kada je u Kuterevo stigao prvi medvjedić-sirotan. Od onda je ovo Utočište steklo svjetsku slavu jer ga pohode volonteri i ljubitelji životinja iz cijeloga svijeta. Voditelj Ivan Crnković Pavenka pojasnio nam je dinamiku boravka volontera tijekom nadolazećih blagdana.

-Trenutno je u Kuterevu deset volontera, od toga po troje iz Hrvatske i Njemačke, i po jedan iz Rusije, Portugala, Francuske i Danske. U vremenu od 1. do 7. siječnja obilježavamo Medvjeđi tjedan kada će ovdje biti 20 novih volontera. Bit će to mladi ljudi iz Hrvatske, BiH i Njemačke. Za boravak i volonterski rad u Utočištu za medvjede sve je više zainteresiranih, pri čemu su nam ograničeni smještajni kapaciteti, rekao nam je voditelj Pavenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Družina koja ovdje sada provodi zimu skoro je već pojela izvrsni kiseli kupus što ga je za nedavnog boravka u Kuterevu gazila Kolumbijska Anna-Maria Valencia iz Bogote. Upravo će se njezinim zalaganjem na godinu stvoriti novi volonterski most koji  će spojiti 10 milijunsku Bogotu i maleno Kuterevo na obroncima Velebita.

M.S.