U Lapcu vraćene dvije puške, neuspjela prevara u Otočcu

Tijekom proteklog vikenda i blagdana (5. – 9. siječnja 2017.) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, šest prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i dragovoljna predaja oružja.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Nastavak ispod oglasa

Majstora se sumnjiči da je prvoga dana nove 2017. u Otočcu pijan upravljao automobilom i prouzročio prometnu nesreću sa materijalnom štetom, nakon čega je lažno prijavio da mu je prije prometne nesreće automobil ukraden od nepoznatog počinitelja u svezi s čim je u nadležnoj policijskoj postaji podnio kaznenu prijavu. Podvala nije uspjela.

Dečki su se malo glasnije svađali na području Gospića i Otočca, te potukli na području Korenice.

Dobra vijest na Sveta tri kralja stiže iz Donjeg Lapca. Ondje je građanin dragovoljno predao dvije puške za koje nije imao dozvole, a koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P. U./ L. O.