U LD „Oluja“ pao još jedan zlatni trofej

LD Oluja
LD Oluja
LD Oluja

 OSTRVICA – Sezona lova na divlje svinje uz pomoć pasa u punom je jeku. Svako malo iz svih ličkih lovišta stižu bolji ili slabiji rezultati. Ovisno o organizaciji lova, skrbi o divljači, ali i o lovačkom umijeću. Čini se da su sve ove komponente imale utjecaja u zadnjem lovu LD „Oluja“ iz Gospića. U  njihovu lovištu u Ostrivici, na predjelu Karlovci ustrijeljen je kapitalan vepar. Spretni i sretni lovac je Mile Butković iz Gospića koji se ovom plemenitom vještinom bavi dugi niz godina. Ustrijelio je dvije divlje svinje i obje su pale u vatri. Lovištem se odmah pronio glas o ovom ulovu jer je vepar „od oka“ težio gotovo 160 kg, a po veličini i ljepoti kljova i laik bi zaključio kako je riječ o trofeju u kategoriji zlata.

    Dok su se lovci okupljali  kod lovačkog doma u Ostrvici škljocali su foto parati i zujali mobiteli, a Mile je kolegama detaljno opisivao kako se sve odigralo. Toga su dana dečki iz LD „Oluja“ ustrijelili ukupno četiri divlje svinje. Ne bez razloga ponosni su što svako malo netko od njih ili njihovih gostiju ustrijeli trofejnu divljač. Predsjednik Komisije za ocjenjivanje trofeja Darko Pavelić-Cipy dao nam je prve, neslužbene podatke o ovome ulovu.

Nastavak ispod oglasa

 -Riječ je hvale vrijednom trofeju. Kljove imaju oko 137 točaka i u visokoj su zlatnoj kategoriji. Treba znati da ovakav visoko trofejni vepar odavno nije ustrijeljen u ličkim lovištima. Vepar je bio star oko 10 godina, u punoj je snazi i lovcu Mili Butkoviću idu sve čestitke na ovako izvrsnom ulovu, tvrdi Pavelić. Okupljeno lovci  odali su počast ulovljenoj divljači i  isticali  kako skrb o divljači kroz cijelu godinu pokaže prave rezultate tek u vrijeme lova. Tvrde da i  lovištima LD „Oluja“ ove godine ima mnogo divljači, znatno više nego proteklih godina.

M. S.