Prema riječima zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Gospić Marka Popovića iza vatrogasaca je jedna vrlo teška noć, a sudeći prema dojavama s terena slično bi moglo biti i danas.

-Evidentirali smo ukupno 22 požara unatrag 24 sata. Trenutno je situacija najteža kod Bužima, Rosulja i Debelog Brda. Imali smo slučajeva kada je ugašena vatra opet buknula kojih desetak metara niže od požarne linije. Ljudi su na rubu snaga i neizvjesno je odakle ćemo opet dobiti dojavu o novom požaru, ustvrdio je Marko Popović.
Predsjednik gradskog Stožera civilne zaštite Milan Mataija potvrdio je kako je noćas najteža situacija bila nedaleko od Odlagališta otpada Rakitovac gdje se vatra doslovno podvukla ispod zaštitne ograde, ali je na sreći lokalizirana.

Glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske Maja Brozičević potvdila nam je kako je policija evidentirala četiri palitelja kojima se vatra otela nadzoru. Dvojica muškaraca su s područja Otočca, jedan iz Donjeg Lapca, dok je kod Aleksinice u Donjim Pazarištima požar nepažnjom izazvala ženska osoba.

L. O./M. S.