Lička je policija dovršila krim istraživanje nad 25-godišnjakom s područja općine Perušić, 34-godišnjakom iz Rijeke i 25-godišnjim slovenskim državljaninom zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a nad 34-godišnjakom i zbog omogućivanja trošenja droga.

25-godišnjak s područja Perušića i 34-godišnjak iz Rijeke se sumnjiče da su u Donjem Kosinju, općina Perušić, posadili najmanje 186 stabljika indijske konoplje, nakon čega je 34-godišnjak iz Rijeke dao 73.2 grama zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu 25-godišnjem državljaninu Slovenije kod kojega je ta materija i pronađena.

Kako neslužbeno doznaje portal Lika online policija je ovu plantažu pronašla izvidom terena nakon nekih sumnjivih kretanja. “Uzgajivači” konoplje su se otkrili i tako što su prevozili vodu i biljke polijevali u sušnom razdoblju, na području za koje se zna da nije sađena niti jedna druga poljoprivredna kultura.

Nakon dovršenog krim istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je  državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

L.O./PULS