U Lici posvuda manje učenika

Depopulacija Like sve je očitija jer se rađa sve manje djece, mladi se iseljavaju tražeći posao, stari umiru. Ovi negativni trendovi posebno su vidljivi u školama koje ovih dana završavaju pripreme za početak nove školske godine. U većini osnovnih škola zamjetan je pad broja učenika u  odnosu na prethodnu školsku godinu i rijetki su primjeri gdje ta razlika varira za jedno ili dvoje djece.

U Osnovnoj školi „dr. Ante Starčević“ Klanac-Pazarišta prošlu su školsku godinu pohađala 43 djeteta. U matičnoj i tri područne škole. U kraju koji je nekada vrvio djecom. Od ravnateljice Marije Čović doznajemo kako situacija niti u ovoj školi nije drukčije od one diljem Like.

Nastavak ispod oglasa

-Za sada raspolažemo s brojem od 36 učenika. Imamo najave da bi se u prvim mjesecima  nove školske godine u našu školu upisalo još nekoliko učenika. To nas svakako veseli, ali za sada ne želim spekulirati s ukupnim brojem djece koja će sjesti u školske klupe naše škole u školskoj godini 2018./2019., rekla nam je ravnateljica Marija Čović.

M.S.