Trinaesti dan za redom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija.

U posljednja 24 h uzeto je 8 dodatnih uzorka, pristigla su 2 negativna rezultata testiranja te se ukupno čekaju rezultati testiranja 11 uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 322 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 169 osoba. 

S obzirom na vrlo povoljnu epidemiološku situaciju na području naselja Udbina, Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije zatražio je od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ukidanje propusnica na području naselja Udbina, navedeni zahtjev je isti prihvatio i donio Odluku o izmjeni Odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Ličko-senjske županije, kojom se ukidaju propusnice za dolazak u mjesto i odlazak iz mjesta Udbina. 

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 94 osobe na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečene mjere samoizolacije. 

Nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Stožer CZ LSŽ