Iz kuta gledanja Polcijske uprave ličko-senjske protekli vikend je sa 13 prometnih nesreća bio relativno miran. Dvije prometne nesreće su s dvije lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića i Novalje. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (6), Korenice (2), Novalje (2) i Senja (1).


Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 28. kolovoza u Ličkom Osiku kod 53-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,23 g/kg) koji je uslijed alkoholiziranosti i neprilagođene brzine kretanja, te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima prouzročio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena 22-godišnja hrvatska državljanka.

L. O.