U Lovincu: „Blagostanje kroz raznolikost“

0

U sklopu projekta “Blagostanje kroz raznolikost” u Karlovačkoj, Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji provedeno je  se informiranje javnosti o radionicama iz ekološke poljoprivrede. Tako je i u Općini Lovinac predstavljen ovaj projekt.

Projekt se obraća dugotrajno nezaposlenima u namjeri da ih osposobi za samozapošljavanje u području ekološke poljoprivrede. Projekt „Blagostanje kroz raznolikost“ obuhvaća poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda.

Oglas

Projekt „Blagostanje kroz raznolikost“ – poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 156.866 eura, a Europska unija financira 148.547 eura, odnosno 95% ukupnih troškova projekta.

Misija je Projekta osnaživanje ljudskog potencijala s ciljem da on postane pokretač razvoja u svojim sredinama. Polaznici ovog projekta imali su jedinstvenu priliku kreativno sudjelovati u procesu od početka realizacije do plasmana svojih proizvoda na tržištu uz pomoć stručnjaka raznih profila sa Sveučilišta u Zadru i partnerskih institucija.  Svaka radionica trajala je po nekoliko dana, a polaznici su  imali pravo na dnevnice, putne troškove i troškove noćenja. Nakon što je završena edukacija, polaznici su dobili certifikat Zadarskog sveučilišta o osposobljenosti za ekološku proizvodnju. U samoj konačnici projekta biti će odabrano 6 do 8 kandidata koji će ući u šestomjesečni program praćenja i kvalitetne pomoći u pokretanju vlastite proizvodnje.

Nositelj projekta Blagostanje kroz raznolikost jest Sveučilište u Zadru, a partneri su projekta Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni uredi Zadar i Gospić , te razvojna agencija Ličko-senjske županije.

OL/LO