U Lovincu bogat program povodom Dana  državnosti

0

Povodom Dana državnosti u Općini Lovinac ove godine organiziran je vrlo raznolik i bogat program. U Kulturno-informativnom centru održan je  koncert domoljubne glazbe u izvedbi VIS-a „Svjetlo“.

U nedjelju je održana promocije nove knjige umirovljenog biskupa i uvijek  aktivnog znanstvenika dr. Mile Bogovića. Na sami Dan hrvatske državnosti, 25. lipnja građani općine Lovinac poklonili su se djelima prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana kod spomenika podignutu njemu u čast. U ckrvi Svetog Mihovila  potom je služena Sveta misa.

Oglas

Kao „konac djelo krasi“ sinoć je u organizaciji KIC-a Lovinac i Dječjeg vrtića u osnovanju „Mali medo“ održana  kreativna radionica pod nazivom „Djeca za djecu“. Uz svesrdnu pomoć ravnateljica Ane Miletić i Josipe Radulović djeca su marljivo izrađivala ukrasne predmete, a njihove domišljate kreacije postale su  dio ukrasa interijera buudućeg vrtića. Radionici su svjedočili i nekolicina roditelja, dajući na ovaj način podršku vrtiću.

Dječji vrtić „Mali medo“ već je dobio prepoznatljive sadržaje, stigle su mnoge donacije od strane pravnih i fizičkih osoba. Ova ustanova na najbolji način prezentira nastojanja Općine Lovinac i svih mještana da se pokretanjem Dječjeg vrtića pomladi i oživi ovaj dio Like. Dječja radionica sinoć je pokazala kako se s malo sredstava, puno ljubavi i mašte mogu realizirati kreacije  u kojima će uživati nove generacije djece sa ovoga područja.

M.S.