U Lovincu nova naselja za nove obitelji

Osnovna škola u Lovincu

Nastavak ispod oglasa

Lovinac – U osnovnoj školi u Lovincu ima tek 60 učenika no kako bi se taj broj povećao u Općini Lovinac nastavljaju sa programom stambenog zbrinjavanja odnosno naseljavanja te Općine.

Pojedina zemljišta za tu svrhu pripremljena su i slijedi uređivanje komunalne infrastrukture a želja nam je da u sljedećih par godina naselimo u našu općinu bar 50-tak obitelji. Riječ je o izgradnji jednog naselja sa 30-tak kuća i jednog sa 20-tak. Do sada je tim programom naseljavanja u našoj općini novi život žapočelo oko 20-tak obitelji u novosagrađenim kućama a riječ je uglavnom o mlađim obiteljima sa djecom, što nam je veliko bogastvo. Sa općinskim projektima, projektom poslovne zone, pokušavamo na sve načine stvoriti nove pretpostavke za privlačenje  investitora čime bi se otvorila i nova radna mjesta. Kad je riječ o tih 20-tak obitelji koji su se naselili u našu općinu oni imaju osigurana radna mjesta i kako sami kažu, zadovoljni su životom u Lovincu, kaže načelnik Račić.

Usporedno sa svim tim poslovima, načelnik Račić izdvaja da su zadovoljni i sa pružanjem zdravstvene zaštite, jer imaju jedan liječnički tim, koji zadovoljava njihove potrebe.

D.P.