U Lovincu održana promidžba budućeg Razvojnog centra Ličko-senjske županije

Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije (LIRA) započela je jučer s ciklusom šire edukacije građana o Projektu Razvojni centar Ličko-senjske županije. Tim su se povodom danas u Kulturno-informativnom centru u Lovincu okupili zainteresirani građani koji ubuduće žele koristiti usluge ove ustanove. O ovome projektu koji je u zadnjoj fazi realizacije govorili su članovi Operativnog tima LIRA-e Blaženka Sanković i Andrija Brkljačić. Kako je u uvodu istaknula Blaženka Sanković ovaj projekt financira se europskog fonda za reginalni razvoj.

-U ovom ciklusu su planirane prezentacije u svim jedinicama lokalne samouprave na području naše županije, s tim da će se jedna od prezentacija organizirati i na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću. Cilj ove kampanje je jačanje svijesti potencijalnih korisnika o postojanju i aktivnostima jednog središnjeg mjesta za razvoj poduzetništva. Na ovaj ćemo način dodatno motivirati  predstavnike OPG-a, udruga i budućih poduzetnika, zaključila je Blaženka Sanković.

Nastavak ispod oglasa

Tijekom prezenzacije detaljno su pojašnjene mogućnosti koje će Razvojni centar pružati sadašnjim i budućim poduzetnicima. Ovaj resurs će, osim stručnih savjeta i pomoći pri realizaciji projekata, nuditu i usluge poluindustrijskih postrojenja za preradu voća, povrća, ljekovitog bilja sušenjem, preradom voća u želirane proizvode, punjenje i čuvanje meda. 

M.S.