U Lovincu prvi novorođeni sugrađanin u 2020., Općina roditelje dariva sa 10 tisuća kuna!!!

Općina Lovinac ubraja se u red ličkih jednica lokalne samouprave koje ulažu znatna sredstva ne bi li se othrvale depopulaciji. Pri tome se ističe novo otvoreni dječji vrtić i dječje igralište. Zadnja takva mjera vezana je uz Odluku gradonačelnika Općine Lovinac Ivana Miletića koji nam je pojasnio o čemu je riječ.

-Koncem 2019. godine donio sam Odluku da za svako novorođeno dijete Općina Lovinac roditeljima isplati po 10 tisuća kuna. Prije nekoliko dana dobili smo prvog sugrađanina u 2020. godini: u obitelji Janje i Gorana Rosandića rodio se sin Bruno. To je njihovo prvo dijete. Predstavnici naše općine i ja posjetit ćemo ovu mladu obitelj u petak i darivati ih sa 10 tisuća kuna. Malom Bruni i njegovim roditeljima želimo svaku sreću u životu i nadamo se da će dječek uskoro dobiti brata ili sestricu, rekao nam je načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić, inače otac osmero djece.

Nastavak ispod oglasa

Na ovaj način Općina Lovinac za svako novorođeno dijete izdvaja znatno više sredstava nego li svi ostali gradovi i općine u Ličko-senjskoj županiji.

M. S.