Među značajnim postignućima manjih sredina vrijeme je napisati poneko slovo o Lovincu. Općina Lovinac riješila je vlasništvo nad zgradom bivše veterinarske stanice u Lovincu čime su stvoreni uvjeti za njenu obnovu i uređenje. Tijekom prošle godine Općina je iz svog proračuna izdvojila sredstva kojima se popravilo krovište čime se spriječilo prokišnjavanje i daljnje propadanje, dok se ovih dana pristupilo obnovi i uređenju fasade i zamjeni dotrajale vanjske stolarije.

U tu svrhu Općina Lovinac prijavila se na Javni poziv županije Ličko-senjske za korištenje potpora za kapitalne projekte jedinica lokalne samouprave.  Tom je prilikom županija, kroz program dodjele potpora jedinicama lokalne samouprave za razvoj komunalne infrastrukture i povećanja energetske učinkovitosti zgrada javne namjene, Općini Lovinac dodijelila 115.000 kuna.

Namijenjena sredstva bit će uložena u zamjenu stolarije i uređenje dijela fasade navedene zgrade, dok će općina Lovinac iz svog proračuna izdvojiti ostatak sredstava potrebnih za kompletnu  fasadu kao i ostalo vanjsko uređenje. Nastavku unutarnjeg uređenja ove  zgrade planira se pristupiti tijekom sljedeće godine čime bi se u donjem dijelu stvorili uvjeti za pokretanje rada neke od službi i djelatnosti koje trenutno nedostaju na prostoru ove općine, dok bi u gornjem dijelu zgrade obnovili i uredili jednu stambenu jedinicu koja bi bila raspoloživa za potrebe stanovanja. 

L.O.