U Lukovom Šugarju započela trodnevnica

U nedjelju je u Župi  Sv. Luke evanđeliste u Lukovom Šugarju započela trodnevnica kojom se obilježava blagdan su zaštitnika ove župe,  sv. Marko evanđeliste. Ovom župom upravljaju redovnici kapucini iz svog samostana u Karlobagu. Sadašnja crkva podignuta je prije 214 godina i broji oko stotinjak vjernika.

Ovim je povodom u Lukovu Šugarju svetu misu predvodio biskup gospićko-senjski Zdenko Križić i tom prilikom blagoslovio u crkvi umjetničku sliku sv. Marka koju je naslikao slikar Damir Kukavica. Potom su svi sudionici misnog slavlja pošli u procesiji oko crkve pjevajući sakralne pjesme. 

Nastavak ispod oglasa

Biskup je predvodio euharistijsko slavlje  u zajedništvu s tajnikom i kancelarom Mišelom Grgurićem, karmelićaninom u Krku o. Dominikom Magdalenićem i fra Antom Kukavica, vikarom u kapucinskom samostanu u Karlobagu. Budući da ove godine blagdan sv. Marka pada na četvrtu vazmenu nedjelju, sv. misa  bila je od ove nedjelje na koju se slavi Dan svećeničkih i redovničkih zvanja. Tijekom  propovijedi biskup Križić je tumačio svetopisamska  čitanja, a potom život sv. Marka evanđeliste.

L.O.