Kako je bilo i najavljivano od strane Uprave Memorijalnog centra „Nikola Tesla“ u Smiljanu, ova bi godina po broju posjetitelja mogla biti podosta uspješnija nego li prethodna. Voditelj centra Mile Čorak potvrdio nam je ove pretpostavke.

-Nastavi li se ovim tempom posjeta, do konce godine mogli bismo imati broj veći od 36 tisuća posjetitelja. Ovo je ljeto u znaku velikog broja individualnih posjeta, ali već sutra imamo najavljenu prvu školsku ekskurziju uoči početka nove školske godine. Dvije ekskurzije najavljene su za početak narednog tjedna, dok će prema upitima ravnatelja osnovnih i srednjih škola ovaj rujan biti prepun posjeta učenika, optimističan je voditelj Mile Čorak.

U prvih pola godine stalni postav velikog svjetskog genija u Smiljanu je vidjelo oko 20 tisuća posjetitelja, što je također rekord veći od prošlogodišnjeg za 3,5 tisuće. Posjetitelji su vrlo zadovoljni eksponatima, urednošću Centra i okoliša, zaposlenici su više nego li ljubazni, educirani i strpljivi kada „pljušte“ pitanja vezana uz Teslin život i stvaralaštvo. Unatrag deset godina, koliko djeluje ova ustanova, jedina zamjerka išla je na račun slobodnog dana. MC Nikole Tesle ne radi samo ponedjeljkom.

-Zato radimo sve blagdane u godini, a za veće grupe znali smo raditi i ponedjeljkom. Manje-više svi muzeji i slične ustanove diljem svijeta imaju jedan slobodan dan u tjednu da bi se djelatnici odmorili i da bi se realizirali neki tehnički zahvati koje je neprimjereno raditi u vrijeme posjeta i obilazaka, rekao nm je Mile Čorak.

Pomalo je apsurdno da su neki potencijalni posjetitelji prosvjedovali protiv ovakvog radnog vremena iako su na web-stranici MC Nikole Tesle doznali sve detalje vezane uz rad Centra, pa tako i za radno vrijeme.

H. J.