U Ministarstvu zdravstva uručeni ugovori za specijalističko usavršavanje doktora medicine

0
Foto: Hina

U Ministarstvu zdravstva u ponedjeljak su svečano uručeni Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru projekta “Specijalističko usavršavanje doktora medicine” iz Europskog socijalnog fonda, a riječ je o 82 milijuna kuna za 21 dom zdravlja i zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave čime će se financirati i 76 specijalizanta na primarnoj razini zdravstvene zaštite.

Iz Europskog socijalnog fonda financirano je 85 posto, odnosno više od 69 milijuna kuna, a nacionalno je sufinancirano 15 posto, oko 12 milijuna kuna.

Oglas

Od 21 potpisnika ugovora, 13 je domova zdravlja i osam zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave. Ukupno je dodijeljeno 28 ugovora.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izrazio je zadovoljstvo što je nastavljeno ono što je započelo uspješno, a to je, kazao je, ulaganje u ljude.

“Taj projekt je nešto što je nasušna potreba i što ćemo nastaviti. Mislim da će s tim projektom hrvatska djeca ostajati u Hrvatskoj, a stariji će, neovisno u kojem su dijelu Hrvatske, biti sigurni da će imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, ustvrdio je.

Domu zdravlja Gospić pripalo je 950 tisuća kuna. Ugovor je ravnateljici Doma zdravlja Dubravki Jakšetić uručio ministar Kujundžić. Ispred Ličko-senjske županije ovom događaju je nazočila Dubravka Rukavina.

GsPress/L.O.