Prema zadnjem izvješću Policijske uprave ličko-senjske policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi

On se sumnjiči da je 23. travnja 2022. godine  u selu Mušaluk tijekom postupanja Policije  fizički napao i lakše ozlijedio policijskog službenika, pokušavajući ga spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije.

Protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.

Na širem području Otočca evidentirane su četiri provale i krađe. U vremenu od 17. do 20. lipnja 2022. godine u Otočcu nepoznati počinitelj provalio je u alatnicu u pilani u vlasništvu 45-godišnjakinje iz Otočca iz koje je ukro ključ i kombi vozilo gospićke registracijske oznake, tri motorne pile i četiri kamionske gume. Iste večeri provaljeno je i u prodavaonicu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Kalinovcu iz koje su također ukradene  motorne pile, trimeri, škare za živicu, zaštitne kacige, solarne panele i novac. Provaljeno je i u  ured u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu iz kojeg lopov nije imao što za ukrasti.

Jučer je u Otočcu nepoznati počinitelj u večernjim satima ušao kroz balkonska vrata u obiteljsku kuću. Lopov je pri tome  ukrao novčanik s dokumentima, novcem i bankovnim karticama u vlasništvu 60-godišnjakinje iz Otočca.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

L.O./PULS