U Muzeju Gacke održana radionica kineske kaligrafije

Unutar programa izložbe “Bez Granica” u Muzeju Gacke održana je radionica kineske kaligrafije u organizaciji udruga Živi Atelje DK i Omladinske udruge Podum.

Voditeljica jednodnevne radionice, akademska slikarica Iva Valentić, sudionicima je predstavila osnovne tehnike korištenja kista i boje na rižinom papiru, premrežujući grupu u svrhu kreacije njihova individualnog ili zajedničkog rada. Tako, unutar jednoga dana, predstavila je dio procesa iz četverodnevne radionice u Zagrebu, koja je rezultirala izložbom “Bez Granica”.

Nastavak ispod oglasa

U radionici su sudjelovale izbjeglice, imigranti, građanke i građani Otočca, te ostalih krajeva Hrvatske, Njemačke i Belgije uz volontere radnog kampa “Mladi grade Europu” Omladinske udruge Podum.

Izložba je putujući koncept koji se je do sad održao u Puli, Splitu, Otočcu, a slijedi mu i listopadsko izdanje u Dugom Selu.

Partneri u projektu su Info zona u Splitu, Omladinska udruga Podum iz Otočca, Udruge PANK Platforma aktivnih nezavisnih kreativaca iz Pule i Stari Krovovi u Dugom Selu, dok je izložba realizirana kroz program CTHR razmjene i suradnje mreže Clubture.

Donatori programa, razmjene i suradnje su: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada “Kultura nova,” Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

L.O./A.K.