U nedjelju se održava 35. Plitvički maraton!

Svakako „najljepša i najteža utrka na svijetu“ je po ocjeni trkača Plitvički maraton. Na lanjskom natjecanju kod muškaraca nije bilo velikih iznenađenja pa su slavu i titulu najboljih opet ponijeli internacionalci. Najbrži su bili Kenijci Moses Kipruto Kibire s vremenom 2:37:05 h i Mark Kipchumba Rotich koji je stazu pretrčao za 2:41:51 h. Najbrži hrvatski trkač bio je Goran Grdenić koji je lani imao treće vrijeme od 2:42:37 h.

Ovogodišnji 35. Plitvički maraton organizira Atletski klub „Plitvice“ čiji nam je direktor i predsjednik AK „Plitvice“ Leopold Špehar pojasnio neke detalje utrke.

Nastavak ispod oglasa

-Mi smo još početkom ove godine dobili licencu za organizaciju 35. Plitvičkog maratona od strane Hrvatskog atletskog saveza. Pripreme za ovu manifestaciju uznapredovale su početkom 2020. godine, ali je otkazana zbog epidemije COVID-19. Nedavno je stigla odluka da se Plitvički maraton ipak održi. Mi smo u vrlo kratkom vremenu dobili preko 600 prijava sudionika utrka na devet, 21 i 42 kilometra te štafetnu utrku od 4X10 kilometara. Glavni uvjet organiziranja ovogodišnjeg maratona jest strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite. Pri tome neće biti okupljanja, a svi startovi utrka bit će odvojeni. Tako će se 35. Plitvički maraton ipak održati ove nedjelje, 15. studenog, izjavio je medijima direktor utrke Leopold Špehar.

Start utrke 35.- Plitvičkog maratona je od 9 sati u Mukinjama, ispred Sportsko- rekreacijskog centra. Tijekom održavanja maratona na snazi će biti posebna regulacija prometa za sve kategorije vozila, kada će od 8,30 sati do 11,30 sati biti zatvorena državna cesta (DC429) na relaciji Selište Drežničko (D42) – Prijeboj (D1). Pokrovitelj ovog tradicionalnog sportskog natjecanja je NP Plitvička jezera.

L. O.