U Novalji održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s Turističkim zajednicama Ličko-senjske županije

U Novalji je danas održan koordinacijski sastanak Hrvatske turističke zajednice s turističkim zajednicama s područja klastera Lika-Karlovac, odnosno s područja Ličko-senjske i Karlovačke županije. Uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, koordinacijskom sastanku prisustvovali i župan ličko-senjski Ernest Petry, gradonačelnik grada Novalje Ivan Dabo, direktor TZ Ličko-senjske županije Ivan Radošević, direktor TZ Karlovačke županije Željko Fanjak te 18 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja navedenih županija.

Direktor Staničić se u uvodu zahvalio svim turističkim djelatnicima na doprinosu u ostvarenju odličnih turističkih rezultata. Kako je rekao, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu godine ostvareno više od 72 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 46 posto, dok u odnosu na rekordnu 2019. godinu navedenih 72 milijuna noćenja predstavlja 76 posto rezultata. Staničić je također naglasio kako u zemlji trenutno boravi više od 550.000 turista, od čega je oko 510.000 inozemnih gostiju.

„Pozitivni turistički trendovi kojima danas svjedočimo rezultat su ciljanih  promotivnih aktivnosti, ali i tržišne pozicije Hrvatske kao jedne od najsigurnijih destinacija na Mediteranu. Rezultati ostvareni u dosadašnjem dijelu godine potvrđuju kako je turistička sezona u Hrvatskoj vrlo dobro pripremljena, proveli smo ciljane marketinške i PR kampanje, održavali kvalitetne kontakte s inozemnim partnerima te ostvarivali odličnu suradnju s drugim dionicima koji su također dali svoj doprinos u realizaciji turističke sezone“, poručio je direktor Staničić, nadodavši kako će u idućoj godini još veći izazov i zadatak biti zadržavanje takve pozicije Hrvatske na međunarodnom turističkom tržištu.

Direktor TZ Ličko-senjske županije Ivan Radošević je naglasio kako su dosadašnji turistički rezultati u županiji vrlo dobri.

„U dosadašnjem dijelu godine na području naše županije ostvareno je oko 2.4 milijuna noćenja što predstavlja rast od gotovo 40 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ovim smo se rezultatom približili brojkama iz predpandemijske godine, odnosno trenutno se nalazimo na oko 80 posto rezultata iz 2019. godine“, naglasio je Radošević, nadodavši kako u Ličko-senjskoj županiji trenutno boravi najviše gostiju s tržišta Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Poljske, Češke i Austrije.

Ličko-senjski župan Ernest Petry nije krio zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima turističke sezone.

“Kratki zaključak je da je dosadašnji tijek sezone usprkos prisutnoj epidemiji polučio odlične rezultate koji su iznad svih očekivanja, a za što su uz Vladu RH, resorno ministarstvo i HTZ iznimno zaslužni i turistički djelatnici na čemu im se u ime Ličko-senjske županije i ovim pužem zahvaljujem”, istaknuo je župan Petry.

Na koordinaciji se također razgovaralo o turističkoj pristojbi i članarinama, strateškim projektima i marketinškim dokumentima, aviolinijama, nautici, udruživanju turističkih zajednica i drugim pitanjima.

L.O.