Fantastičan piromuzički vatromet uveličao je slavlje

U Novalji je sinoć na primjeren i veličanstven način obilježena dvadeseta obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja, Dan Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Proslava u organizaciji branitelja UHBVDR- Novalja i Grada Novalje, protekla je iznimno svečano s bogatim kulturnim programom kome su svoj doprinos dale mnoge generacije, od onih najmanjih, pa do starijih i veterana. Puhački orkestar DVD-a Otočac ispunio je Trg Bazilike i brojne goste, posjetitelje i uzvanike uveo u dugu novaljsku noć slavlja i ponosa. Tijekom večeri i njenog bogatog kulturno-zabavnog programa koji je započeo u 20,30 sati na Ruži vjetrova – Rivi, okupljeni su imali prilike čuti pivače nakanat, pobjednice Dječjeg festivala Antonja 2015., zatim učenice O.Š.A.G.Matoša, Novalja pod vodstvom prof. Edite Denone koje su uprizorile scensku priču „Na rubinetu“ te mladu folklornu skupinu Naški, pod vodstvom prof. Ivana Senzela, te nam dočarala bogatstvo kulturne baštine.

Građanima se prigodno obratio i gradonačelnik Grada Novalje, gospodin Ante Dabo istaknuvši važnost „Oluje“ prije dvadeset godina, ali i njen doprinos današnjici i budućnosti. Tijekom cijele večeri veterani Domovinskog rata imali su svoje štandove na kojima su prodavali ukusne domaće obroke i pića po reklamnim cijenama, a sav prihod od prodaje bio je namijenjen veteranskoj bolnici u Zaboku. Dodatnu dozu humanosti u ovoj svečanoj prilici upriličila je akcija „Veliko srce malom srcu“ te su se na štandu na kojem su volontirali djelatnici Doma zdravlja Novalja prodavali korisni ukrasni predmeti i majice.

U zabavnom djelu programa pjesmom i dobrim raspoloženjem atmosferu je zapalila jedna od najtraženijih klapa, nezaobilazna na Novaljskoj proslavi Oluje već dugi niz godina, klapa Intrade i Tomislav Bralić, kojemu je uspjelo raspjevati i rasplesati rijeke ljudi koje su se slijevale na novaljsku rivu. Vrhunac večeri bio je spektakularni muzički vatromet, jedinstven po svojoj snazi i ljepoti, koji je osvijetlio cijelu novaljsku valu. Izuzetno veliki broj posjetitelja, među kojima je bio i veliki broj turista uživao je u ovom ponosnom i spektakularnom slavlju koje će svima ostati u trajnom sjećanju, baš kao i svi branitelji koji su nas zadužili i omogućili nam slobodnu Hrvatsku.

Manifestacija i druženje potrajali su do kasnih noćnih sati na radost svih sudionika i prisutnih.

L.O.