U Novalji predstavljanje programa „ZAŽELI“

U Novalji će se danas s početkom u 10 sati u održati predstavljanje programa ZAŽELI – zapošljavanja žena iz operativnog programa: učinkoviti ljudski potencijali 2014/2020, financiranog iz europskog socijalnog fonda.

Ciljana skupina programa su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a (s naglaskom na starije od 50 godina, žena s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine i beskućnice).

Nastavak ispod oglasa

Zapošljavanje navedenih skupina sukladno navedenom programu predviđeno je u trajanju od 24 mjeseca, tijekom kojeg razdoblja zaposlenice ostvaruju pravo na dodatno obrazovanje / osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentne na tržištu rada. Predstavljanje programa će se održati u Gradskoj vijećnici.

L.O.