U Novalji prijetnja smrću, na A-1 u prekršajima zatečen rekorder!

Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom iz Novalje, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u subotu, 12. prosinca u Novalji prijetio ubojstvom 50-godišnjaku iz Novalje. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su  preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Policija je u tom periodu utvrdila 22 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Nastavak ispod oglasa

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 12. prosinca na autocesti A1, kod čvora Gospić, kod 42-godišnjaka iz Vira (1.88 g/kg) za kojeg je također utvrđeno da upravlja automobilom iako mu je isteklo važenje vozačke dozvole.

U subotu, 12. prosinca u 00,53 sati na autocesti A-1 kod Ličkog Osika zaustavljen je skup vozila zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak iz Zagreba, kojemu je kontrolom kartice vozača utvrđeno ukupno 37 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, 37 prekršaja utvrđeno je i pravnoj osobi sa sjedištem u Zagrebu, te odgovornoj osobi u pravnoj osobi. Protiv njih će biti podnesen Optužni prijedlog.

Minimalne kazne predviđene za ovakve slučajeve su 26 000 kuna za vozača, 42 000 kuna za odgovornu osobu i 112 000 kuna za vlasnika poduzeća.

PULS/L. O.