Nizozemska produkcijska kuća „BosBros“ u Gradu Novalji snimila dio svog novog hit filma „Adios Amigos“.

Protekli mjesec, pažnju turista i lokalnog stanovništva u Novalji plijenila je jedna vrlo zanimljiva i raznolika ekipa, koja je na desetak dana „okupirala“ dijelove otoka Paga. Radilo se o članovima nizozemske produkcijske kuće „BosBros“ i zagrebačke produkcijske kuće ”Jaako dobra produkcija” koji su na zanimljivim i raznolikim lokacijama Novalje odlučili snimiti dio svog novog filma „Adios Amigos“. U Novalju su stigli u drugoj polovici rujna i tamo neprestano, danju i noću, snimali gotovo do konca mjeseca. Kadrovi novog filma tako su snimljeni u samom centru Novalje, u trajektnoj luci Žigljen, na plaži Ručica u Metajni te na Zrću, na kojem su prema scenariju prijatelji potražili zabavu.
U središtu radnje filma su trojica prijatelja, Lars, Philip i Joost koji se susreću svaki tjedan na bazenu gdje provode vrijeme promatrajući zgodne djevojke. Ipak oni ne mogu ostvariti svoje snove jer se muče s velikim životnim problemima. Philip je paraplegičar, Lars ima tumor mozga, a Joost je slijep. Unatoč svemu njih trojica odluče se na put dug 1600 kilometara, u Španjolsku, tražeći dobar provod. Vrlo zanimljive okolnosti dovele su do toga da su prijatelji bez svog znanja, umjesto u Španjolskoj završili u Hrvatskoj, odnosno u Novalji. Tada njihov provod i priča tek počinju. Glavne uloge odigrali su glumci Yannick van de Velde, Martijn Lakemeier, Bas Hoeflaak.
„U Novalji smo se izvrsno proveli. Čitav otok je tako različit. Od popularnih, trendi barova, do usamljenih plaža. Sve što smo trebali za našu priču, već se nalazilo na otoku. A priroda je potpuno nevjerojatna.“ – izjavio je režiser Albert Jan van Rees koji je otkrio kako su na snimanju sudjelovali i ljudi s čitavog otoka Paga.
Da će ovaj film, koji u kina dolazi u rujnu 2016. godine, pobuditi veliku pažnju ne samo u Nizozemskoj i Hrvatskoj, već i diljem svijeta, uvjereni su u produkcijskoj kući „BosBros“, hvaleći iznimnu suradnju i susretljivost koji su dobili na čitavom otoku, na koji će se kako kažu, privatno ili poslovno, sigurno vratiti.

lo