Iz Novalje svako malo stižu dobre vijesti. Novi projekti u svim sferama života toga grada dokaz su uravnotežene tenzije kojom se Novalja s pravom svrstava u sredine gdje se ništa ne prepušta slučaju. Dokaz tome je i Kulturni centar Gozdenica.

Ovim izuzetno važnim projektom društveni i kulturni život u Novalji značajno će se obogatiti jer su sadržaji planirani unutar zgrade namijenjeni najširem krugu korisnika. Doka ovim tvrdnjama jest činjenica kako se u prizemlju  nalazi velika dvorana s najsuvremenijom opremom. Njezin kapacitet je 210 sjedećih mjesta gdje će se organizirati kazališne i druge scenske priredbe, koncerti, kino projekcije, nastupi kulturno-umjetničkih društava, javne tribine i predavanja, sajmovi i sl.

Na katu se nalazi mala dvorana predviđena za razne tečajeve, radionice, okupljanja, sastanke… Svoje mjesto za rad i djelovanje ovdje će pronaći i brojne udruge s područja Grada Novalje. Ulazni hol zamišljen je kao izložbeni prostor ili prostor za promociju, prezentaciju, povremenu degustaciju i prodaju tradicionalnih otočkih proizvoda malih lokalnih proizvođača.

Kulturni centar Gozdenica bit će od ogromnog značenja za ovu sredinu, a svakako valja naglasiti da je projekt u cijelosti financiran sredstvima Grada Novalje.

L.O.