U Novu godinu s veseljem i dobrim željama!

-
-

  GOSPIĆ –  Tradicionalni doček nove godina na Trgu Stjepana Radića i ovoga je puta okupio brojne građane i njihove goste. Veliki je šator povremeno bio pretijesan za sve one koji su zajednički željeli  ispratiti staru i dočekati 2014. godinu. Zbog mjera štednje zadaću za dobar štimung preuzele su domaće glazbene snage. Prema reakcijama publike to se pokazalo dobrom odlukom jer nije nedostajalo plesa, pjesme i skandiranja.

    Prvi je nastupio etno-pop sastav „Balans“. Njihov izbor repertoara bio je dobitna kombinacija jer je publika koja se polako okupljala ispred pozornice  svaki njihov takt popratila plesom i zajedničkim pjevanjem  odsviranih hitova. Uslijedio je nastup mladih gospićkih glazbenika okupljenih u „Gospić Big Band“. Niti tu nije bilo nedoumice. Nove i stare hitove dobro poznaju i stari i mladi pa su vokali Karla i Nikola veći dio refrena prepuštali glasovima publike. Mladost se na pozornici pokazala u pravom svjetlu. Veseli, uigrani i neumorni doveli  su publiku oko ponoći  u pravu ekstazu i  na „korak“ novom ljetu prišli su  izvodeći „Marinu“ , stari hit „Prljavaca“. Na pozornicu su se tada popeli  čestitati predvođeni gradonačelnikom Grada Gospića Petrom Krmpotićem. Bili su tu s pregrštom dobrih želja i saborski zastupnik dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić, zamjenici gradonačelnika Marta Grgurić, i Ivan Biljan, direktorica TZ Grada Gospića Maja Strilić i drugi. Gradonačelnik Krmpotić je potom prihvatio mikrofon. Zbog dobre atmosfere pod šatorom dijelovi njegove čestitke jedva su se i čuli.

Nastavak ispod oglasa
gsnova4
Gradonačelnik Petar Krmpotić

-Dragi sugrađani, poštovani prijatelji sretna vam Nova godina. Nadam se da se dobro zabavljate i hvala vam što ste se odlučili ovu noć biti zajedno. Želim vam prije svega dobro zdravlje, obiteljsku sreću i nadam se svima nama jednu bolju godinu od ove što smo je upravo ispratili. Molim vas da ove želje prenesete i članovima svojih obitelji i prijateljima koji su večeras ostali doma. Sretno i  živjeli!!!

   Uslijedio je vatromet koji je na balkone i prozore izmamio i one koji su u novo ljeto ušli sjedeći ispred malih ekrana u svojim domovima. Nakon ponoći na pozornicu se popela grupa „Tajno ime“. U suprotnosti s njihovim imenom ovdje nije bilo tajni. Rasplesanom pjevaču Miši pozornica je odmah postala pretijesna pa je tlo pod nogama potražio i na zvučnim kutijama. Tomsonova „Lipa Kaja“  odmah je zapalila publiku, a tako je bilo do konca njihova nastupa koji je  uz Mišu suvereno vodila pjevačica Katarina. Šator se počeo prazniti oko 2 sata nakon ponoći.

     Obilje dobre glazbe, zagrijani šator, vino i kobasice, odlično profesionalno ozvučenje i rasvjeta, vatromet-sve je  to  obilježilo doček Nove godine  u Gospiću. Organizatori TZ Grada Gospića i Grad Gospić, ali i mnogi drugi, svako je na svoj način dali su obol da sve protekne kako je i planirano.  Veselo  i dostojanstveno. Jeli  skupoće petardi  ili povećani stupanj kulture i odnosa prema drugima razlog što se ove  godine pod šatorom čuo zanemariv broj detonacija petardi!?! Provjerom kod Centra 112 i u Policijskoj  postaji Gospić doznali smo kako je ovo bila jedna od najmirnijih novogodišnjih noći unatrag više godina. Bez prometnih nesreća, ozljeđivanja ili bilo kakvih sličnih incidenata. Neka tako ostane i narednih  dana ove 2014. godine.

Sretno vam želi uredništvo Portala „Lika Online“!