Uskrsni  blagdani su  u turističkom smislu oduvijek bili ogledalo predstojeće sezone u NP Plitvička jezera. Unatrag desetak godina pomjerile su se vremenske granice početka i konca glavne turističke špice, što je rezultiralo „probijanjem“  kvote  od milijun posjetitelja godišnje. Ako je suditi po pripremama za skori Uskrs, NP Plitvička jezera imat će ove godine ponovno razloga za slavlje i glavobolje. Za slavlje zbog zasigurno odlične posjete, a glavobolje jer se u UNESCO-u, pod čijom je park zaštitom, neprestano boje da veliki broj posjetitelja ne bi narušio prirodnu ravnotežu koja se izravno tiče flore i faune, temeljene na ekologiji, za slapove životno važnoj sedri,  itd.

Glasnogovornik JUNP Plitvička jezera Ognjen Borčić u razgovoru napominje kako će za Uskrs biti otvoreni svi smještajni kapaciteti ove ustanove.

-Po prvi puta  booking za uskrsne blagdane najavljuje više nego li odličan početak predsezone, iako je broj posjetitelja od samoga početka ove godine znatno porastao u  odnosu na isti dio godine od lani ili prijašnjih godina. Tako će na Uskrs biti otvoreni svi  hoteli  i auto-kampovi, odnosno svi naši raspoloživi smještajni kapaciteti, ističe glasnogovornik Borčić.

Tijekom zadnjeg posjeta Općini Plitvička Jezera predstavnici Distrikta Seul istaknuli su kako su Plitvička jezera u samome vrhu TOP-10 turističkih destinacija gostiju iz Južne Koreje. Dok ovu državu tijekom zime oplakuju dosadne monsunske kiše, dolaskom u NP Plitvička jezera zatiču jedan sasvim drugi svijet, pri čemu se snijeg i zaleđeni Veliki slap doimaju kao prizori iz  drevnih nordijskih saga. Sagledavajući sve ovo, u  NP Plitvička jezera odavno su pomaknute zvanične granice početka i konca turističke sezone.

M.S.