U OŠ dr. Jure Turića u Gospiću održana uspjela vježba evakuacije i spašavanja

Kako se ponašati u slučaju izbijanja požara u školi? Koji su prioriteti, kuda smjestiti djecu, kako pružati prvu pomoć? Na ova i mnoga druga pitanja odgovorila je danas pokazna vježba spašavanja „Škola 2019.“ koju na nacionalnoj razini organiziraju

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH kao Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa.

Nastavak ispod oglasa

Simulacija katastrofe krenula je jutros u OŠ dr. Jure Turića  u suradnji sa Službom civilne zaštite Gospić i Gradom Gospićem, a koja za cilj imala provjeru sustava aktiviranja, opremljenosti i osposobljenosti svih operativnih snaga civilne zaštite s područja grada Gospića za pružanje pomoći ugroženima.

Ravnatelj škole Ivica Radošević iznimno je zadovoljan tijekom i dosezima vježbe.

-Vježba evakuacije provedena je prema svim odredbama struke. Tzv. požar je nakon eksplozije krenuo  iz kuhinje i o tome smo odmah obavijestili Centar 112 pa su sve službe za žurna djelovanja ubrzo stigle na teren: JVP Gospić, GD Crvenog križa Gospić, Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije, MUP PU Ličko-senjska, PP Gospić i HGSS Stanica Gospić. Požar je ubrzo lokaliziran, a dvoje „ozlijeđenih“  učenika i jedna djelatnica prevezeni u bolnicu. Pripadnici JVP Gospić demonstrirali su i gašenje zapaljenog automobila pjenom, ističe ravnatelj Radošević.

Kako to obično biva svi su dječaci nakon održane vježbe željeli biti vatrogasci, policajci i pripadnici HGSS-a, a djevojčice liječnice.

GS press